Εσείς τι… τύπος είστε;

Εσείς τι… τύπος είστε;

Θελήσατε ποτέ να κάνετε κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σας –ίσως έμπνευση από κάποιο περιοδικό- και παρά τις όποιες αντιρρήσεις του κομμωτή σας, το πράξατε αλλά το αποτέλεσμα ήταν λάθος;
Αυτό ισχύει διότι τόσο το στυλ όσο και το κούρεμα των μαλλιών μας εξαρτάται κυρίως από τον τύπο των μαλλιών που έχετε. Μια πρόταση είναι να απευθυνθείτε στο αγαπημένο σας κομμωτήριο και να σας δώσουν οι ειδικοί την απάντηση.
Η δεύτερη είναι να παρατηρήσετε πόση ώρα κάνουν τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Τα λεπτά ή κανονικά μαλλιά χρειάζονται περίπου 45-50 λεπτά, ενώ τα χοντρά περισσότερο από μια ώρα…
Την πραγματική σημασία του τύπου των μαλλιών θα την αναλύσουμε ακολούθως… Stay tuned!!!

Λεπτά μαλλιά

Είναι τα λαμπερά, χωρίς όγκο μαλλιά που έχουν την τάση να καταστρέφονται ευκολότερα και να μη μπορούν να κρατήσουν ένα χτένισμα για πολύ ώρα ακόμη και με… τόνους ειδικών προϊόντων!!!
Περίπου 15% των γυναικών έχουν λεπτά μαλλιά, τα οποία συνήθως είναι φυσικά ξανθά. Σε αυτό τον τύπο μαλλιών ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά που δείχνουν πλουσιότερα και με περισσότερο όγκο, ενώ αλλάζουν προς το θετικό την εικόνα τους λίγα φλασάκια!

Κανονικά μαλλιά

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ανήκουν σε αυτό τον τύπο που έχει αρκετό όγκο, είναι μαλακά και ευκολότερα στο styling. Εδώ μπορείτε να παίξετε άφοβα με κάθε χτένισμα και κούρεμα!!! Μακριά και μονόχρωμα, μεσαίου μήκους και με ανταύγειες, κοντά και φυσικά… Το μόνο που χρειάζεται είναι συχνό καθάρισμα στις άκρες και τα σωστά προϊόντα styling!!!
Χοντρά και ατίθασα μαλλιά

Αυτός ο τύπος μαλλιών έχει συνήθως σκληρή και βαριά τρίχα, ατίθαση ως προς το χτένισμα αλλά και δυνατή. Είναι πολύ πλούσια και με υπερβολικό όγκο μαλλιά που χρειάζονται ενυδάτωση και ειδικά προϊόντα styling για να μην φριζάρουν. Μπορεί να ταιριάζουν όλα τα κουρέματα αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσεις εκτός κομμωτηρίου ένα κοντό μαλλί. Το καλύτερο είναι ένα μακρύ μήκος για να πέφτουν λόγω βάρους, με ένα φιλάρισμα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΜΕΞΗ,ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ISIDOROS MEXIS